Mediation

 

Als mediation wordt vergeleken met juridische procedures, blijkt dat mediation vaak sneller en goedkoper werkt.
Naast tijdwinst en kostenbeheersing, biedt mediation meer voordelen:
– Vertrouwelijkheid: Partijen spreken zelf af wat naar buiten komt en wat niet
– Vrijwilligheid: Niemand kan gedwongen worden aan mediation mee te doen
– Oplossing: Samen naar een oplossing zoeken. Een zelfgekozen oplossing levert alleen winnaars op.
– Communicatie: Mediation herstelt en behoudt de communicatie tussen de betrokken partijen

Op het huwelijk of samenlevingsverband na, is de arbeidsrelatie de meest intensieve. Waar mensen samenwerken ontstaan conflicten (het lijkt wel een huwelijk!). Een simpel misverstand kan leiden tot een conflict, met vaak een ziekmelding tot gevolg. Ook als er aan een ziekmelding géén conflict vooraf is gegaan, kan een ziektegeval tot een conflict leiden.

Meer dan eens worden arbeidsconflicten als “voer voor juristen” gezien. De rechter moet dan uiteindelijk de knoop doorhakken. Dit brengt hoge kosten met zich mee, dikwijls met schade aan de organisatie, de betreffende persoon, en de werkgever. Door tijdig te kiezen voor mediation kan het anders lopen.

De mediator brengt de communicatie weer op gang, en helpt de partijen een eigen oplossing te vinden. Niet het formele standpunt en het verleden, maar de belangen van partijen en de toekomst staan daarbij centraal. De oplossing kan van alles inhouden, en is niet beperkt tot een wel of geen gelijk krijgen van de rechter. Zij kan heel eenvoudig zijn en variëren van “wij zeggen weer goedemorgen tegen elkaar”, tot het vinden van een alternatieve functie binnen of buiten het bedrijf.